top of page

Hooggevoelig Zijn 

Wat voor ondersteuning of hulpmiddelen zoek je om zowel je persoonlijke als professionele groei als hooggevoelige persoon te bevorderen? Kun je specifieke uitdagingen identificeren waarmee je te maken hebt, en hoe ga je ermee om? Hoe ga je om met een verhoogd bewustzijn, het ervaren van intensere emoties en als je 'andere' behoeften hebt?

 

Hooggevoelige individuen kunnen een grotere behoefte hebben aan vrijheid, betekenisvolle verbinding, creativiteit, spirituele verdieping, veiligheid, liefde en persoonlijke ruimte. Ze zijn doorgaans analytisch en intelligent en gedijen in een omgeving die comfortabel en stimulerend is.

Niet elk hooggevoelig persoon is hetzelfde en ik zie dat hoogegevoeligheid in de praktijk ook vaak wordt verward met ADHD. Het verschil zit in het brein en in externe en interne verwerking van prikkels. Ook is niet ieder hoogsensitief persoon hetzelfde, daarin spelen heel veel factoren een rol. Hoe ervaar jij het om hoogsensitief te zijn? ..dat is waar het omgaat.

 

Ik ben Petra Ellenbroek en ik ben zelf ook hooggevoelig. Heb je een coachvraag/levensvraag of ben je gewoon nieuwsgierig hoe je hoogsensitiviteit als kracht kan gebruiken? In de praktijk kom ik hooggevoeligheid veel tegen en om deze kwaliteit te erkennen en in te zetten als een kwaliteit kan er een wereld voor je opengaan!

bottom of page